Goodreads

Vandaag geef ik je een woordje uitleg over Goodreads. Sommigen zullen wel vertrouwd zijn met deze app/website, voor de anderen kan deze blog wel van pas komen als je benieuwd bent!

Als fervente boekenlezer is Goodreads uiteraard een app die niet mag ontbreken op mijn gsm. Goodreads zorgt ervoor dat ik een beetje duidelijkheid kan scheppen in de wirwar van mijn leeslijstje.

goodreadsWat is Goodreads?

Goodreads is het perfecte platform als je van boeken houdt. Het is een soort van database waar je kan ronddwalen tussen allerlei boeken. Goodreads is in de eerste plaats een middel voor mensen om boeken te zoeken die ze leuk vinden. Bekijk het als een bibliotheek, behalve dat je er geen boeken kan lezen.

DSC_6298

Bovendien kan je je eigen ‘boekenkast’ maken met boeken die je wilt lezen of aan het lezen bent, of boeken die je al eens een keertje gelezen hebt. Daarnaast kan je groepen aanmaken, discussiëren over boeken, een review lezen of eentje zelf schrijven, deelnemen aan quizjes en nog veel meer.

Er bestaat ook de mogelijkheid om in enkele klikjes een boek te bestellen via Amazon of toegang te krijgen tot de online versie ervan. Goodreads bereik je via de website of de app, zodat je waar en wanneer dan ook jouw leesproces en dergelijke kunt aanpassen.

DSC_6289

Mijn vooruitzichten

Goodreads is een van mijn favoriete apps en ik ben dus al een tijdje een trouwe gebruiker. Ook voor dit jaar heb ik weer heel wat vooruitzichten wat betreft lezen en literatuur. Ik neem weer deel aan de 2018 Reading Challenge en ik zal gedurende dit jaar proberen 30 boeken te lezen. Tot nu toe verloopt dat nog niet zo vlot. Ik las nog maar één boek en dat is Turtles all the way down van John Green. Ik moet dus zeker nog een tandje bijsteken! Hieronder somde ik nog enkele boeken op die ik graag dit jaar nog op mijn ‘read’-plank zou zetten.

BewarenBewarenBewarenBewarenBewarenBewaren

Advertenties

13 gedachtes over “Goodreads

  1. Ik had al eens van de app gehoord maar nog nooit geprobeerd. Klinkt ideaal. De boeken die je opsomt heb ik nog niet gelezen. Maar zijn zeker engelse boeken? 😊

    Liked by 1 persoon

  2. Heb al wel van de app gehoord, maar nog nooit zelf geprobeerd. Klinkt ideaal 😊 Heb de boeken die je opsomt nog nooit gelezen. Zijn het engelse boeken? 😊

    Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s