In de kijker: 365 Miles to Paris

Hiya allemaal! De laatste ‘In de kijker’ dateert alweer van september, dus nog eens hoog tijd voor een nieuwe. Ditmaal zal het gaan over Ingrid van 365 Miles to Paris!

De vorige keren van ‘In de kijker’ gemist? Geen probleem!
Klik hier voor EliseDingen in de kijker.
Klik hier voor De Postfabriek in de kijker.
Klik hier voor Bij gebrek aan beter in de kijker.

365 Miles to Paris is een van mijn favoriete blogs, omdat er alles verschijnt wat mijn hartje aanbelangt: DIY, post en kringloopgeluk. Naast de inhoud is alles ook tip top in orde, want 1. een duidelijk overzicht en 2. mooie afbeeldingen. Ingrid doet alles net dat tikkeltje beter! Ik mocht haar enkele vragen stellen, dus ik laat je niet langer wachten!

snailmail_365milestoparis_foto2

Wat vind je zo bijzonder aan snail mail?

Post ontvangen is altijd leuk. Het ontvangen van snailmail voelt voor mij als een cadeautje. Deze manier van post versturen vraagt om veel creativiteit. De liefde en aandacht die de afzender in de envelop, de brief en extraatjes stopt, dat koester ik.

Waarom verzend je graag post?

Al sinds mijn jeugd knutsel ik graag met papier. Er zijn veel leuke DIY projecten te bedenken met papier, maar alles zelf houden is ondoenlijk. Vaak belandde zo’n knutsel na enige tijd toch bij het afval. Met snailmail heeft het creatief bezig zijn duidelijk een doel én het leukste van alles: ik krijg er ook nog iets voor terug. De postmaatjes waarmee ik schrijf heb ik, op een enkeling na, nog nooit in het echt gezien of gesproken. Toch delen we op papier veel van ons leven, dat schept een bijzondere band.

snailmail_365milestoparis_foto3

Welke drie tips kan jij beginners aanraden?

Tip 1: Op zoek naar een postmaatje? Doe een oproepje op Instagram en gebruik de hashtag #echtepostiszoveelleuker. Dit is onder de Nederlandse snailmailers de meest gebruikte hashtag.

Tip 2: Laat je niet overdonderen door wat anderen maken. Het leuke van snailmail is namelijk dat er geen regels voor bestaan. Ieder heeft zo zijn eigen stijl bij het maken van post.

Tip 3: Het is niet noodzakelijk direct veel spullen aan te schaffen. Met het recyclen van papier uit tijdschriften kom je bijvoorbeeld al een heel eind. Snailmail hoeft als hobby niet veel geld te kosten. De enige noodzakelijke uitgave is een setje postzegels.

Wanneer kwam je voor het eerst in contact met snail mail?

Dat was via Pinterest, in het jaar 2013. Toen kwam de trend van het versturen van dit soort creatieve post net overwaaien vanuit Amerika. Ik vond de kleurrijke postpakketjes en het idee achter snailmail zó leuk, dat wilde ik zelf proberen.

Waar haal jij je ideeën en inspiratie?

Ik vind mijn inspiratie voor post met name online, via Pinterest en Instagram. Soms is bladeren door een tijdschrift al voldoende om tot een idee te komen. Flow Magazine weet daar goed op in te spelen.

snailmail_365milestoparis_foto1

Welke vijf dingen heb je absoluut nodig om leuke post te verzenden?

De vijf items die ik graag gebruik bij het maken van post zijn: washi tape (om briefpapier en envelop te versieren), een houten enveloppenmal (hiermee vouw je in een handomdraai een envelop van welk papier ook), het Flow Book for Paper Lovers (een boek met ruim één kilo prachtig knutselpapier, jaarlijks uitgegeven door Flow Magazine), verschillende kleurtjes touw (om papierwaren leuk mee in te pakken) en transparante wenskaartzakjes (hiermee bescherm je kwetsbare poststukken tijdens het verzendproces, als een soort regenjasje).

Wat zijn jouw favoriete winkels om spulletjes te kopen?

Online kijk ik voor stationery en papierwaren graag bij Nikki Dotti, Dreamkey Design en Studio Maas. Daarnaast ben ik een groot liefhebber van het aanbod van kringloopwinkels. Daar haal ik allerlei leuks weg, van oude boeken met botanische prenten tot klosjes garen.

snailmail_365milestoparis_foto4

Wat is jouw beste/slechtste ervaring met het versturen van post?

Het leukste aan snailmail vind ik de band die je met iemand op kunt bouwen door het schrijven van brieven en het uitwisselen van mooie post. De omschrijving ‘een feestje in de brievenbus’ geeft het gevoel van post ontvangen uitstekend weer.

Minder leuk is het wanneer de post waar je zo je best op hebt gedaan beschadigd raakt in de sorteermachine van PostNL of zelfs nooit in de brievenbus van de ontvanger valt. Helaas is daar weinig aan te doen.

Hoe begin jij aan een snail-mail-pakketje?

Het maken van een nieuwe snailmail begint voor mij met het verzamelen van papierwaren. Vaak doe ik dat op thema of in een bepaalde kleur. Eindeloos combineren, tot er een stapeltje papierwaren en materialen voor me ligt waar ik tevreden over ben. Met alles wat op dat stapeltje ligt begin ik vervolgens te knutselen.

365 Miles to Paris volgen?
Bloglovin’Pinterest – Instagram – Facebook

Welke blogs over post of DIY lees jij af en toe?

BewarenBewarenBewarenBewarenBewarenBewaren

BewarenBewarenBewarenBewaren

BewarenBewaren

Advertenties

9 gedachtes over “In de kijker: 365 Miles to Paris

  1. Ik ben zelf de meest a-creatieve persoon die er bestaat, maar kreeg laatst van een van mijn volgers een snailmal. Ik vind het zo leuk en lief dat iemand er zoveel aandacht aan besteed! Met liefde gemaakt!

    Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s