Swap-bot: een korte uitleg

Wil je graag een swap versturen, maar vind je jouw zin niet op Instagram? Dan moet je zeker eens een kijkje nemen op Swap-bot! Lees je mee?

Wat is Swap-bot?

hometop

Swap-bot.com is een organisatie opgericht in 2005 door Rachel en Travis. De service brengt mensen in contact en zorgt ervoor dat je postpakketjes kunt uitwisselen met mensen over de hele wereld. Simple as that: je verzendt iets en je krijgt iets aan! Bovendien vergemakkelijkt het het verzamelen van deelnemers en moet je niet steeds zelf op zoek naar iemand die een swap organiseert. Weetje: Swap-bot werd oorspronkelijk opgericht door bloggers om te swappen met hun lezers, terwijl het nu wereldwijd gebruikt wordt! Dit zegt Swap-bot zelf:

Do you like sending and receiving snail mail? Do you like writing letters, making crafts, or putting together fun packages? You should try swapping! Swap-bot is a online service that organizes group swaps and a community of creative individuals. Swap-bot takes the hassle out of participating in group swaps by organizing all of the participant information and doing all of the partner assignments. On Swap-bot, you can host swaps, join swaps, and chat with other swappers from all over the world. Give it a try!

Voor wie is Swap-bot bedoeld?

Swap-bot is bedoeld voor iedereen die houdt van creatief zijn, knutselen of brieven schrijven. Jong of oud, man of vrouw, klein of groot: iedereen is welkom! Er zijn wel enkele belangrijke voorwaarden die je in je achterhoofd moet houden. Allereerst is het belangrijk dat je de Engelse taal goed beheerst, want je zult immers bijna altijd in het Engels communiceren met andere mensen. Daarnaast moet je minstens 18 jaar oud zijn en een geldig e-mailadres is ook vereist.

DSC_6154

Hoe werkt Swap-bot?

een profiel aanmaken

Eerst en vooral maak je een profiel aan. Zorg ervoor dat je een geldig e-mailadres gebruikt en dat alle informatie correct is. Het is ook belangrijk om te schrijven wie jij bent en wat je wel en niet leuk vindt. Zo leren anderen je ook beter kennen en kunnen ze de inhoud van hun envelop beter op je afstemmen. Bovendien moet je voor sommige swaps een uitgebreid profiel hebben vooraleer je mag deelnemen.

deelnemen

Vervolgens ga je deelnemen aan een swap. Hoe werkt dat? Wel zoals volgt! Klik op ‘find swaps’. Er verschijnt een lange lijst met uitwisselingen waaraan je op dit moment kunt deelnemen. Bovenaan kun je enkele voorkeuren aanpassen. Er zijn enkele zaken waarmee je rekening moet houden!

  1. international – regional: ‘International’ betekent dat personen van de hele wereld kunnen deelnemen aan de swap. Het kan dus een twintiger uit België zijn (zoals ik), maar bijvoorbeeld ook iemand uit Hong Kong. ‘Regional’ betekent dan weer dat er een uitwisseling georganiseerd wordt binnen een bepaalde zone. Die zone staat er meestal achter vermeld, bijvoorbeeld ‘regional – USA of regional – Australia’.
  2. sign up date – swap date: De ‘sign up date’ is de deadline om je in te schrijven en de ‘swap date’ is de datum waarop je je pakketje verzendt.
  3. partners: Dit is het aantal personen waarnaar je verstuurt. Als nieuweling kies je dus best een swap waarbij je maar één partner hebt, zo kun je eerst testen of het wel iets voor jou is. Bovendien kan het erg duur uitvallen wanneer je naar vijf of meer personen stuurt.
  4. Soms word je niet aanvaard in een swap. Dat kan enerzijds komen omdat je ‘rating’ nog te laag is of gewoon omdat je nog niet genoeg ervaring hebt als nieuweling. Er zijn echter wel uitwisselingen speciaal voor beginners. Anderzijds zou het kunnen dat je profiel niet uitgebreid genoeg is, terwijl dat wel gevraagd wordt.

Als je een leuke swap hebt gevonden, dan kun je je ervoor inschrijven. Daarvoor klik je op ‘join swap’. Vervolgens moet je nog eens bevestigen dat je meedoet.

DSC_6161 kopie

Ik ben ingeschreven. Wat nu?

Swap-bot verzamelt de namen en adressen van iedereen in de swap en zorgt ervoor dat iedereen iemand krijgt toegewezen om naar te verzenden. Rechts bovenaan zie je een geel kadertje met allerlei opties. Als je op de eerste link klikt, dan kun je kijken naar wie je moet verzenden. Je krijgt het adres van die persoon en je kunt ook een kijkje nemen op zijn of haar profiel. Zo kun je ontdekken wat hij of zij leuk of niet leuk vindt!

Kun je nog geen adres zien? Dat betekent dat de inschrijving nog open staat en dat de adressen nog niet verdeeld zijn. Je moet wachten tot de ‘sign up date’ voorbij is en dan kun je aan de slag! Neem zeker eens een kijkje op het profiel van jouw partner zodat je inspiratie kunt opdoen en kunt kijken wat hij of zij graag en niet graag ontvangt.

Na de swap is het de bedoeling dat je de organisator van de swap en jouw partner(s) een rating geeft. Dat is een score waarmee je aanduidt of alles in orde was.

Klik hier voor de website en klik hier om Swap-bot op Facebook te volgen!

Heb jij al eens deelgenomen aan een swap (op Swap-bot)? Ik hoor het graag van je!

DSC_6166 kopie

Advertenties

Een gedachte over “Swap-bot: een korte uitleg

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s