In de kijker: De Postfabriek

Vandaag laat ik je kennismaken met De Postfabriek. De Postfabriek is een website beheerd door drie leuke dames waar je alles maar dan ook àlles over post te weten kan komen!

Eerst en vooral wil ik zeggen dat de foto’s (en enkele stukjes tekst) in deze blogpost afkomstig zijn van De Postfabriek. Wil jij ook graag een afbeelding van De Postfabriek online zetten? Mail dan even naar info@postfabriek.nl voor toestemming!

Ik stel jullie even voor aan de beheerders van de Postfabriek! De Postfabriek wordt gerund door drie dames: Ruchama (links), Nienke (midden) en Kim (rechts). Zij schrijven over dat wat ze liefhebben: post versturen en verzenden.

‘De postfabriek is veelzijdig door onze verschillen, maar komt samen in onze gedeelde passie: post!’

Op hun website kom je echt àlles tegen, zolang het maar te maken heeft met post. Zo zijn er bijvoorbeeld berichten met als tag ‘themapost’ en dan verzenden ze telkens post in een bepaald thema zoals aardbeien, uiltjes of zwart-witpost. Daarnaast vind je ook een heleboel doe-het-zelfjes zoals ‘Zelf stickers maken van (washi) tape‘ of  ‘Typemachine inpakpapier‘. Zelf vind ik deze zelfgemaakte kaartjes van Nienke ook heel fleurig! Verder komen er ook berichten aan bod waarbij ze tips geven over online winkels en het nieuwste Flow-tijdschrift.

DrieluikPF2
Door De Postfabriek

Wat is het verschil tussen post en snailmail?

Voor ons zit er een groot verschil tussen de post zoals wij die kennen en snailmail zoals dat de laatste jaren bekend is geworden. Zoals je op de hele site terug ziet en leest gaat het bij ons om de liefde voor post, waarin de brief de kern is. Snailmail is de laatste tijd een soort hype geworden. Post sturen en ontvangen is zo leuk dat het ook aanstekelijk werkt. Logisch dat zoveel mensen ineens post gingen sturen.

uilenpost4
Door Nienke – De Postfabriek

Wat ons is opgevallen, is dat er bij snailmail soms een leuke envelop vol werd gestopt met leuke cadeautjes. Hartstikke leuk natuurlijk als dat is wat je zoekt, maar daarmee gaat volgens ons de essentie die post kan hebben voorbij. Snailmail is de Engelse term voor brievenpost, maar dat laatste is niet waar de meeste mensen aan denken wanneer ze het woord snailmail horen. Gelukkig zien we ook genoeg mensen die het snailmail noemen en waarbij het vooral gaat om het bijzondere contact dat je via post krijgt! Wij noemen het al ruim negen jaar post en voelen juist bij dit simpele, Nederlandse woordje de liefde voor de post. Vandaar dat wij er bewust voor hebben gekozen om de term ‘post’ te gebruiken in plaats van ‘snailmail’.

enveloptattoobrievenbus
Door Nienke – De Postfabriek

Wat betekent post voor jullie?

Post uitwisselen draait volgens ons om het contact met elkaar, wat de brief voor ons de kern van het poststuk maakt. Maar het is het hele proces wat post maken zo mooi maakt. De tijd en moeite nemen om voor iemand een brief te schrijven, een envelop te knutselen en er een mooi geheel van te maken. Hoe blij je er van wordt als je iets speciaal voor iemand maakt en weet dat wanneer jij het in de brievenbus hebt gedaan, morgen een ander op zijn minst zo blij is. In een haastige en drukke maatschappij is het mooi om tijd en échte aandacht voor een ander te hebben. Elkaar leren kennen via brieven is een hele speciale manier van een vriendschap opbouwen: de kleine dagelijkse dingen delen en elkaar troosten en steunen wanneer er grote dingen in het leven gebeuren.

varenstempel
Door Nienke – De Postfabriek

Post is een onmisbaar deel van ons leven geworden. Alle fijne momenten waarop we aan het freubelen zijn, de post die we naar de brievenbus brengen en de post die we zelf op de mat vinden. Maar vooral door de band die je met een ander krijgt door het briefverkeer. Onze gezamenlijke liefde voor post is dan ook de reden waarom we de Postfabriek hebben opgericht. Door de jaren heen hebben we al zo veel verschillende manieren van post maken ontdekt. Je leert van de ander, je maakt er weer je eigen ding van, je ontdekt nieuwe materialen. We willen graag laten zien wat je allemaal voor post kunt maken, wat handige manieren zijn om een envelop te maken, hoe je materialen kunt combineren en recyclen en meer. We krijgen vaak de vraag hoe we iets maken of hoe we toch op het idee komen. Na zoveel post maken voelt dat voor ons als vanzelf. Daarom vinden we het zo leuk om al onze ideeën en ervaringen te kunnen delen met jou. Om te laten zien dat post helemaal niet moeilijk of ingewikkeld hoeft te zijn. Het is ook een kwestie van durven en gewoon gaan doen. Zodat je hopelijk net zoveel plezier gaat beleven aan het post maken als wij dat doen.

Mijn favoriete blogposts

Natuurlijk vind ik alles wat Nienke, Ruchama en Kim doen heel mooi, maar na De Postfabriek al enkele jaren te volgen en het zoekwerk voor deze blogpost, heb ik enkele favoriete berichten eruit gekozen. Als eerste vind ik ‘Ontwerp je eigen enveloppenmal‘ een fijn en vooral nuttige blogpost! Ondertussen heb ik een scala aan zelfgemaakte en gekochte mallen, maar toen ik pas begon met brieven schrijven zat ik daar met mijn potloodje een gewone envelop over te tekenen. Er wordt met foto’s heel duidelijk gemaakt hoe je begint aan zo’n mal en hier en daar staan ook handige tips.

malkaart-1.jpg
Door Nienke – De Postfabriek

Nog andere toffe berichten zijn die waarbij ze postkaartjes pimpen! Bij deze postkaarten maakte Ruchama vier verschillende hoekjes om haar kaarten op te fleuren. In een andere blogpost plakte ze alfabetstickertjes op postkaarten en dat zorgde voor onderstaand resultaat!

Alfabet-stickers-wolf-786x1024.jpg
Door Ruchama – De Postfabriek

Neem zeker eens een kijkje op De Postfabriek! Je vindt er de antwoorden vinden op al je vragen en de inspiratie om al je grijze hersenmassa mee op te vullen!

Liefs, Laura

 

Advertenties

2 gedachtes over “In de kijker: De Postfabriek

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s